Carl Knif, Svenska Teatern och Riksteatern samarbetar i Strindbergs Ett drömspel

Strindbergs Ett drömspel blir höstens första premiär på Svenska Teatern. Bild: Valtteri Kantanen

Koreografen och regissören Carl Knif är tillbaka i teaterns värld och sätter i höst upp Ett drömspel av August Strindberg på Svenska Teaterns Amos-scen.

Knifs senaste uppsättning på Svenska Teatern, Förvandlingen av Franz Kafka, fick ett varmt mottagande - "snillrik dansteater" kallades den i Hbl:s recension. I ett pressmeddelande konstaterar Carl Knif att denna föreställning blir mer textbaserad än Förvandlingen, men att han alltid fascineras av teaterns möjligheter att skapa en helhetsupplevelse.

"Det är svårt att vara människa och det har inte blivit lättare under de 120 år som gått sedan August Strindberg skrev pjäsen. De disharmonier och problematiker som Strindbergs karaktärer tampas med är i stort sett samma som vi söker svaren på i dag", säger Knif i pressmeddelandet.

Det handlar om en samproduktion mellan Svenska Teatern, Carl Knif Company och Riksteatern, och den kommer också att turnera i Sverige. På scenen står två medverkande från varje grupp, bland dem Patrick Henriksen och Dennis Nylund från Svenska Teatern samt Oksana Lommi från Carl Knif Company.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning