Carapaz behåller ledning – favoriten jagar

Ecuadorianen Richard Carapaz, som varken vunnit Giro d'Italia eller Tour de France, behåller den rosa ledartröjan i årets Giro. Bild: Lehtikuva

Med tre etapper kvar av cykelklassikern Giro d'Italia har Richard Carapaz, Ecuador, en ledning på en minut och 54 sekunder.

Det står klart sedan Damiano Cima, Italien, spurtat sig fram till segern i torsdagens flacka 18:e etapp mellan Valdaora-Olang och Santa Maria di Sala. De kommande dagarna avgörs Girot med två bergsetapper, före målgången i Verona på söndag.

Carapaz, som vunnit en bergsetapp hittills i år, är 1.54 före Vincenzo Nibali, Italien, och 2.16 före Primoz Roglic, Slovenien. Nibali har vunnit Girot två gånger tidigare (2013 och 2016) samt Tour de France en gång (2014) och är huvudfavoriten att komma ikapp, och eventuellt förbi, Carapaz under helgen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning