Camilla Richardsson klar för friidrotts-VM

Camilla Richardsson representerade Finland i lag-EM i friidrott i Vasa i sommar. Nu är hon uttagen till friidrotts-VM i London.Bild: Timo Aalto / Lehtikuva

Finlands idrottsförbund har tagit ut ytterligare tre idrottare till friidrotts-VM i London. De tre är Tero Pitkämäki, Camilla Richardsson och Aleksi Ojala.

Förbundet motiverade den tidiga uttagningen med att idrottarna uppfyllt kriterierna. Totalt består den finländska truppen nu av tio aktiva.

– Den slutliga truppen ser ut att bli 15–18 idrottare stor, säger förbundets träningschef Jorma Kemppainen i ett pressmeddelande.

Pitkämäki har kastat finskt årsbästa 88,27 meter och gått över VM-kvalgränsen 83 meter i alla sina tävlingar den här säsongen. Richardsson underskred VM-gränsen på 3 000 meter hinder i juni, då hon löpte tiden 9.41,73.

Ojala å sin sida klarade gränsen på 50 kilometer gång i fjol men han vann FM-guld på 30 kilometer i juni och klarade då förbundets resultatkrav 2.17.00 timmar.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00