Camilla Läckberg skriver ny tv-såpa

Camilla Läckberg skriver sin första serie för tv. Bild: Claudio Bresciani/TT

Författaren Camilla Läckberg skriver nytt för tv. Såpan Lyckoviken väntas få premiär i slutet av nästa år.

Lyckoviken beskrivs som en modern såpa och utspelar sig i det fiktiva samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. I centrum står polisen Johanna som, när hon återvänder till sitt barndomshem för sin mammas begravning, ställs inför gamla minnen och konflikter.

"Det blir ett känsloladdat drama som vilar på ett mordmysterium. Ett mysterium som förenar och påverkar alla seriens karaktärer på ett eller annat sätt", säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Tidigare har hennes böcker legat till grund för tv-serien Fjällbackamorden och filmen Tyskungen, men Lyckoviken blir första gången hon skriver direkt för tv.

Camilla Läckberg berättar att hon har hämtat inspiration från tv-serier som Big little lies, Desperate housewives och Svenska hjärtan.

"Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag och många med mig får något nostalgiskt i blicken när vi pratar om såpor och där väcktes min idé att skapa en såpa i modern tappning som nu blir Lyckoviken", säger Läckberg.

Lyckoviken har premiär på Viaplay och i svenska TV3 i slutet av 2020.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning