Calmejane undvek katastrof och vann åttonde Tour de France-etappen

Lilian Calmejane tog sin första etappseger i Tour de France.Bild: GUILLAUME HORCAJUELO

Fransmannen Lilian Calmejane var nära en katastrof men lyckades ändå vinna en etapp för första gången i cykelklassikern Tour de France på lördagen.

24-åringen Calmejane drabbades av kramper under de sista 4 kilometrarna av den 187,5 kilometer långa åttonde etappen från Dole till Station des Rousses. Han han lyckades övervinna kramperna och körde i mål 37 sekunder före nederländaren Robert Gesink.

– Det är stort, jag kan knappt tro det. Det här är allt jag någonsin drömt om, säger Calmejane, som gör sitt andra år som proffs och är med i Tour de France för första gången.

– Fyra kilometer före slutet fick jag kramp varje gång jag sträckte ut benet och det var inte långt från katastrof. Men det var min dag i dag.

Calmejane slog till i den sista klättringen på etappen då nästan 20 kilometer återstod. Han och fyra andra bröt sig loss från huvudgruppen.

Regerande mästaren Chris Froome fortsätter i ledning trots lite drama kring 50 kilometer före målet, då att han cyklade av vägen i en nerförsbacke.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00