Ryska uppgifter: Jokerit kan stå över KHL-slutspelet

Enligt ryska uppgifter kan det finländska KHL-laget Jokerit stå över vårens slutspel.

Jokerit ska enligt planerna spela KHL_slutspel nästa vecka.
24.02.2022 18:25 UPPDATERAD 24.02.2022 19:36
Jokerits supportrar krävde i onsdags att laget drar sig ur KHL med omedelbar verkan. Orsaken var Rysslands krigshandlingar mot Ukraina.
Klubben svarade på supportrarnas krav med att i ett pressmeddelande skriva ”Jokerit har ett bindande avtal och en skyldighet att följa det i KHL. Jokerit har även ett ansvar som arbetsgivare. Eftersom situationen samtidigt är extremt svår anser vi inte att Jokerit som idrottsförening har möjlighet att tydligt framföra sin syn på situationen. För tillfället följer vi situationen noga och för en aktiv dialog”.
Under torsdagen har Jokerit tappat åtminstone två samarbetspartner då bemanningsbolaget Barona och Bar Ihku meddelat att de bryter avtalet med omedelbar verkan.
Nu skriver också ryska sport.ru att Jokerit kan dra sig ut KHL-slutspelet som inleds på tisdag. Enligt sport.ru:s källor ska Torpedo Niznij Novgorod ersätta Jokerit i slutspelet.
Den ryska sajten skriver inte om Jokerits avhopp från KHL bara gäller den här säsongen eller om det är permanent.
Enligt de officiella planerna ska Jokerit inleda KHL-slutspelet på tisdag i Hartwallarenan. Biljettförsäljningen till matchen är inte stoppad.
För två år sedan drog sig Jokerit ur KHL-slutspelet med hänvisning till coronapandemin.

ANDRA LÄSER