Caesarkyckling

Kycklingsallad med Caesardressing är både mättande och god. Bild: TT

Kycklingsallad är gott och Caesarsallad likaså. Här slår vi ihop recepten och får en härlig mix att njuta av.

För 4 personer, 25 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt kyckling med halloumi eller räkor, och bacon med "fejkon" eller liknande.

600 g kycklingfiléer

salt och peppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

1 vitlöksklyfta

4 sardellfiléer

2 äggulor

50 g parmesanost

1 tsk citronsaft

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk senap av dijontyp

1 dl mild olivolja

1 krm salt

Att äta till:

2 romansalladshuvuden

4 tomater

1/2 rödlök

1 paket bacon

4 msk grovt riven parmesanost

2 dl sockerbitsstora krutonger av ljust lantbröd

2 msk olivolja

Gör så här:

1. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om i lika delar smör och rapsolja. Sänk värmen och efterstek under lock i cirka 8 minuter med flera vändningar. Köttet ska bli helt genomstekt. Kyl ned köttet.

2. Mixa vitlök, sardeller, äggulor, parmesanost, citronsaft, vinäger och senap. Vispa ned olivoljan, först droppvis, sedan i en mycket fin stråle. Smaka av med salt.

3. Strimla och stek baconskivorna. Vänd brödkrutongerna i olivolja och rosta dem gyllenbruna i 200 graders ugn tills de fått färg. Riv parmesanosten.

4. Riv romansalladen. Skiva tomaterna. Strimla rödlöken. Arrangera grönsakerna på en tallrik och toppa med tunna skivor kall kycklingfilé, dressing, bacon, riven parmesan och krutonger.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning