Caesarkyckling

Kycklingsallad med Caesardressing är både mättande och god. Bild: TT

Kycklingsallad är gott och Caesarsallad likaså. Här slår vi ihop recepten och får en härlig mix att njuta av.

För 4 personer, 25 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt kyckling med halloumi eller räkor, och bacon med "fejkon" eller liknande.

600 g kycklingfiléer

salt och peppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

1 vitlöksklyfta

4 sardellfiléer

2 äggulor

50 g parmesanost

1 tsk citronsaft

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk senap av dijontyp

1 dl mild olivolja

1 krm salt

Att äta till:

2 romansalladshuvuden

4 tomater

1/2 rödlök

1 paket bacon

4 msk grovt riven parmesanost

2 dl sockerbitsstora krutonger av ljust lantbröd

2 msk olivolja

Gör så här:

1. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om i lika delar smör och rapsolja. Sänk värmen och efterstek under lock i cirka 8 minuter med flera vändningar. Köttet ska bli helt genomstekt. Kyl ned köttet.

2. Mixa vitlök, sardeller, äggulor, parmesanost, citronsaft, vinäger och senap. Vispa ned olivoljan, först droppvis, sedan i en mycket fin stråle. Smaka av med salt.

3. Strimla och stek baconskivorna. Vänd brödkrutongerna i olivolja och rosta dem gyllenbruna i 200 graders ugn tills de fått färg. Riv parmesanosten.

4. Riv romansalladen. Skiva tomaterna. Strimla rödlöken. Arrangera grönsakerna på en tallrik och toppa med tunna skivor kall kycklingfilé, dressing, bacon, riven parmesan och krutonger.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39