Hilli visade vägen för GrIFK

Favoriterna hade inga större problem att kamma hem segrarna på handbollsplanerna på lördagen.

Storstjärnan och regerande skyttedrottningen Johanna Hilli (t.v.) gjorde hela nio mål när Grankulla IFK besegrade  Kyrkslätts IF på lördagskvällen. Arkivbild.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
24.09.2022 20:29
Grankulla IFK inledde seriespelet genom att besegra KyIF med 29-23. Johanna Hilli visade vägen med nio mål. Kyrkslättslaget hade kontakt ännu innan paus då Grani bara ledde med uddamålet. I andra halvlek sprang ändå GrIFK i väg.
Maja Sannholm var bäst med sju mål för gästerna.
– Premiärmatch med mycket nerv och enkla tekniska fel. Vi står inte upp bakåt och vi släpper in enkla mål. I andra halvlek går vi upp några nivåer, vi hjälper målvakterna bättre och skapar bra lägen framåt, säger GrIFK:s tränare Pava Johanson.
– Grani var taggade och gjorde det bra i dag. Vi hölls bra med första halvlek. I andra halvlek gjorde vi många tekniska misstag, vilket märktes på spelhumöret. Grani var värda två poäng, säger kollegan Birgitta Lindholm i KyIF.

Cocks krossade Åbo IFK

Johanna Yli-Suvanto höll med sina nio mål Sjundeå med i kampen mot HIFK men hemma i Idrottshuset blev det ändå 29–24 till Kamratlägret där Kira Härkönen var bäst med åtta fullträffar.
– Första matchen för säsongen är alltid lite speciell. Tjejerna gjorde ett bra jobb, säger Nils Kuhr i HIFK.
– Som helhet är det en rätt bra match av oss. Men vi har en del kvar att jobba på i anfallsspelet, säger tränaren i Sjundeå IF, Nils-Erik Heerman.
På herrsidan höll HIFK jämna steg med BK-46 i en halvlek. Efter paus lade Karislaget in en växel till och vann med 34–23.
– Vi hade inledningsvis problem att hitta rytmen i vårt spel då vi saknade ett par ordinarie spelare. I andra halvlek fungerade det bättre. Mikael Heinonen var ypperlig i mål, säger BK-46-tränaren Andreas Rönnberg.
Cocks körde som väntat över ÅIFK. 46–19 är siffror ingen vill se på den här nivån.

ANDRA LÄSER