Grilla hamburgare och toppa med smakrika såser

Hösten är här med regn och rusk, men det betyder inte att det måste bli slut på sommarmaten. Än finns det tid att grilla. Varför inte lägga en burgare på gallret? Det är lika smidigt som smaskigt.

Än finns det tid att grilla en burgare!
26.08.2021 10:22 UPPDATERAD 26.08.2021 16:16
Det vilar ett vemod över den här tiden på året. Sommarstugorna bommas igen, barnen har börjat skolan och vattentemperaturen kryper nedåt. Det är inte mycket att göra åt saken, men bara för att sommaren börjar sjunga på sista refrängen betyder det inte att vi måste ställa in grillen för gott. Det är allt fler som grillar året runt numera.
Hamburgare är måhända världens smidigaste måltid – lätt att anpassa efter smakpreferenser, allergier och kosthållning. Fort går det dessutom.
Och det är något med den där sköna kolgrillade smaken som gifter sig så infernaliskt bra med just burgare. Ett bra tips är att ha ett antal biffar redo i frysen, gärna tillsammans med en påse hamburgerbröd. Man vet aldrig när det trillar in ett gäng hungriga gäster, eller när hamburgersuget slår till.

ANDRA LÄSER