Prins Andrew ångrar umgänget med sexbrottslingen Jeffrey Epstein

I en intervju för BBC säger prins Andrew, son till drottning Elizabeth och prins Philip, att det var ett svek av honom att bo hos Jeffrey Epstein.

Prins Andrew intervjuas om sitt umgänge med Jeffrey Epstein i BBC på lördag kväll.

Prins Andrew har ansatts med frågor och anklagelser alltsedan det bevisades att han umgicks med den amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein.

I lördagskvällens intervju medger prinsen, att umgänget med Epstein "inte var lämpligt för en medlem av den kungliga familjen." Prinsen säger att det i synnerhet efter att domen mot Epstein hade fallit var fel av honom att fortsätta umgås.

Varför bodde du hos Epstein? undrar journalisten varpå prins Andrew replikerar att det var bekvämt.

Jeffrey Epstein dömdes för sexualbrott 2008 men domen var mild. Våren 2019 häktades Epstein på nytt och anklagades då åter för sexualbrott mot minderåriga samt människohandel. Epstein begick självmord i fängelset i augusti.

Prins Andrew fångades på bild då han tillsammans med Jeffrey Epstein promenerade i Central Park kort efter att Epstein blivit fri 2010. På ett annat foto ses han i glatt samspråk med Epstein hemma hos Epsteins väninna Ghislaine Maxwell i London.

Prinsen håller då om en 17-årig flicka vid namn Virginia Roberts. Hon heter i dag Virginia Giuffre och anklagade Epstein för att ha lurat in henne i sexhandeln och lånat ut henne till prins Andrew.

Till BBC säger sig prinsen inte ha något som helst minne av Virginia Giuffre.

Senare ska vittnen ha uppgett sig ha sett prinsen få fotmassage hemma hos Epstein i New York.

Ghislaine Maxwell anses vara den person som vägledde prinsen in i Jeffrey Epsteins värld av fester och olämpligt beteende.

Prinsens mobilnummer återfanns dessutom i Jeffrey Epsteins telefonbok.

Det brittiska hovet förnekade i somras ihärdigt att prins Andrew skulle ha deltagit i Jeffrey Epstein sexaffärer.

Intervjun med prins Andrew sänds på lördag i BBC Two, kl. 23 finländsk tid.

ANDRA LÄSER