Sanna Marin berömmer Niinistös nyårstal

President Sauli Niinistös nyårstal hyllas av både politiker, tjänstemän och kyrkan.

Sanna Marin säger sig uppskatta presidentinstitutionen mer efter Sauli Niinistös nyårstal.
President Sauli Niinistös nyårstal hyllas från många olika håll. I sitt tal efterfrågade Niinistö mer gemenskap och mindre hat bland befolkningen. Niinistö konstaterade att en kultur av hat är ett hot för framtiden.
– När en fråga, hur betydande den än är, väcker hat mot den som tänker annorlunda, går vi i en dålig riktning. En kultur av hat kommer vi inte långt med. Den slår ned oss, sade Niinistö.
Statsminister Sanna Marin (SDP) skrev kort efteråt på Twitter att hon alltid varit starkt för parlamentarism och ställt sig kritiskt till presidentinstitutionen.
– Nu märker jag hur jag alltmer börjar uppskatta institutionen. Tack Niinistö för ett bra nyårstal, skriver Marin på Twitter.
Niinistö poängterade också i talet att arbete inom servicesektorn har blivit allt tyngre. Det är inte längre enbart professionellt krävande utan också psykiskt tungt, sade Niinistö.
– Om de som har hand om omsorg, utbildning och säkerhet utmattas, riskeras hela samhällets funktion. Det har vi inte råd med.
President Sauli Niinistö hyllas för sitt nyårstal till medborgarna.
Taisto Hakala, brandchef vid Helsingfors räddningsverk, tackade Niinistö för att han i sitt tal kom ihåg servicesektorn.
– Tack president Niinistö för uppmärksammandet av servicesektorn i nyårstalet, skriver Hakala på Twitter.
Även från kyrkans håll hyllas talet. Jukka Keskitalo, biskop i Uleåborgs stift, skriver på Twitter att talet var starkt och välbehövt.
– Ett starkt ställningstagande av president Sauli Niinistö för att främja stabilisering. En mycket välbehövd påminnelse med tanke på senaste veckornas Twitter-"diskussioner". Den avslutande hälsningen om Guds välsignelse förgyllde ett fint tal, skriver Keskitalo.

ANDRA LÄSER