Kanervas besked: Sparv och Forss spelar inte mot Ukraina

Det blir ett par ändringar i spelartruppen i fotbollslaget inför lördagens VM-kvalmatch mot Ukraina.

Marcus Forss firar sitt mål i träningsmatchen mot Frankrike i fjol.

Landslagstränaren Markku Kanerva meddelade på måndagen att han är tvungen att möblera om i sin spelartrupp inför lördagens livsviktiga VM-kvalmatch. Finland möter Ukraina på Olympiastadion i en nyckelmatch med tanke på det finländska lagets chanser att nå ett historiskt VM-slutspel.

Men laget tvingas klara sig utan anfallaren Marcus Forss som till vardags håller till i Brentford. Kanerva berättar i en video på fotbollandslagets Twitterkonto att Forss skadade sig i en match i ligacupen i helgen och att lagets läkare försatt den finländska spelaren i flygförbud vilket betyder att han tvingas stå över kvalmatcherna mot Ukraina och Kazakstan.

– En motståndare slog honom i örat med armbågen, beskriver Kanerva Forss skada.

Också Kaan Kairinen är skadad och missar kvalmatcherna. Kanerva har plockat in Roope Riski och Thomas Lam som ersättare för de två skadade spelarna.

I videon berättar landslagstränaren att han övervägde att ta in lagkaptenen Tim Sparv i truppen för att ersätta Kairinen. Men det blev till slut ändå inte aktuellt för Sparv som lämnades utanför laget då Kanerva presenterade truppen till kvalmatcherna förra veckan.

Sparv har lidit av skador sedan han anslöt till HJK tidigare under säsongen och han har spelat ytterst sparsamt i Helsingforsklubben.

– Vi följde med Sparv den här veckan och kom fram till att han inte ansluter till truppen den här gången, säger Kanerva.

ANDRA LÄSER