Greene pudlar efter Förintelseliknelse

Den kontroversiella republikanska politikern Marjorie Taylor Greene ber om ursäkt för ett uttalande hon gjort där hon liknade krav på munskydd i USA:s representanthus – där hon är ledamot – med förintelsen.

Marjorie Taylor Greene backar från sina uttalanden. Arkivbild.
– Jag har gjort ett misstag och det har verkligen stört mig i ett par veckor nu, säger Marjorie Taylor Greene vid en presskonferens, efter att ha besökt Förintelsemuseet i Washington DC.
Greene är en kontroversiell politiker, som tidigare stött konspirationsrörelsen Qanon och ifrågasatt skolskjutningarna i Parkland och Sandy Hook, liksom uttryckt stöd för att demokratiska politiker ska avrättas. Hon har tidigare backat från många uttalanden, men att hon ber om ursäkt tillhör ovanligheterna.
– Det går inte att jämföra Förintelsen med något, och det borde aldrig göras heller. Och det är det jag är ledsen för, säger hon.
Marjorie Taylor Greene gjorde uttalandena i en podcast för tre veckor sedan, och står fast vid sin kritik mot munskyddskravet.
– Att tvinga folk att bära munskydd, eller att kräva vaccinering eller vaccinpass, är en form av diskriminering, vilket jag är emot, säger hon.
ANDRA LÄSER