Bayern i brygga – måste vinna borta mot Paris

Åtta klubbar ska reduceras till fyra.Får Champions League en ny mästare eller kan Bayern München resa sig efter chockförlusten hemma i förra veckan?I dagarna kommer svaren – när kvartsfinalreturerna avgör.

Kylian Mbappé är på god väg att med sitt PSG förpassa Bayern München ur turneringen.
Paris SG kan luta sig mot 3–2 på Allianz arena i förra veckan. I och med bortamålsregeln måste Bayern vinna med minst 2–0 eller 3–1 för att gå vidare efter 90 minuter.
Kan Bayern vända?
Det som talar för tyskarna är att de dominerade hemmamatchen klart, men gick bort sig defensivt. Tvåmålsskytten Kylian Mbappé straffade Bayern skoningslöst.
Och PSG har visat starkare form utanför Parc des Princes den här säsongen.
– Jag håller med om att vi har varit bättre borta än hemma. Det är något vi får titta närmare på efter säsongen, men vi får hoppas att det vänder med start i morgon, säger tränaren Mauricio Pochettino på en presskonferens.
PSG har frågetecken för lagkaptenen Marquinhos, som klev av med en skada i München. Bayern meddelar att Robert Lewandowski är tillbaka i träning men är inte aktuell för matchen i Paris.
– Vi måste göra fler mål. Man kan alltid prata om de insläppta målen men jag tror inte någon hade protesterat om vi vunnit med 5–3 eller 6–3. På något sätt sköt vi oss själva i foten, säger Bayerns anfallare Thomas Müller till uefa.com.

Återbesök i Sevilla

Pandemirestriktioner tvingar Porto och Chelsea tillbaka till Sevilla, skådeplats även för kvartsfinalreturen. Tack vare Mason Mounts och Ben Chilwells mål i förra veckan har Londonklubben till synes stabila 2–0 att bygga vidare på.
Men Porto var det spelförande laget i långa perioder i det första mötet och skapade ett flertal chanser. Ett hyggligt tidigt ledningsmål ger kvartsfinalen nerv.
– Vi är bara halvvägs, så vi måste tro, säger Portos tränare Sérgio Conceicao till uefa.com.

Stopp för Klopp?

Atlético Madrid satte stopp för Liverpool i åttondelsfinalspelet förra säsongen. Risken är överhängande att Real Madrid övertar den uppgiften nu.
Mohamed Salahs reducering var ytterst viktig i 1–3 förlusten i Madrid. 2–0 hemma på Anfield räcker för att nå semifinal. Men Liverpools prestationer pendlar kraftigt. Managern Jürgen Klopp måste få ut det allra bästa ur det röda kollektivet.

Ska Haaland sänka City?

Phil Fodens 2–1-mål i sista minuten såg till att Manchester City kliver in i bortareturen mot Dortmund med ett övertag, om än ett klent sådant. Förlusten hemma mot Leeds i Premier League i helgen får en och annan varningsklocka att ringa nu när City går in på upploppet i en titeljakt på fyra fronter.
Dortmund har i Erling Braut Haaland en anfallare inget motståndarförsvar går säker mot.

Matcherna i Champions League

Returerna i kvartsfinalerna:
Tisdag: Chelsea–Porto (2–0), Paris Saint-Germain–Bayern München (3–2).
Onsdag: Dortmund–Manchester City (1–2), Liverpool–Real Madrid (1–3).
Samtliga matcher har avspark 22.00.
Semifinaler (27–28 april och 4–5 maj): Paris Saint-Germain eller Bayern München–Manchester City/Dortmund, Real Madrid/Liverpool–Chelsea/Porto.
Final: 29 maj i Istanbul.
ANDRA LÄSER