Hillman ny vd för HIFK – Walden lämnar sin post

HIFK Fotboll har anställt en ny vd. Perttu Hillman ersätter Jarno Salmivuori som tackade för sig tidigare i höstas. Jan Walden, en av förgrundsfigurerna då HIFK Fotboll undvek konkurs under sommaren och hösten 2022, lämnar sitt uppdrag som styrelseordförande.

Jan Walden fortsätter inte som styrelseordförande för HIFK.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
17.11.2022 08:36
Hillman har en lång karriär bakom sig inom affärsvärlden där han jobbat med marknadsföring, kommunikation och research. Han har också en bred erfarenhet av styrelseuppdrag.
— Jag har alltid varit HIFK:s man och tar mig an utmaningen med stor iver. Jag tror och hoppas att jag kan hjälpa HIFK, säger Hillman i ett pressmeddelande.
Hillman är suppleant i Samlingspartiets partistyrelse i Helsingfors och för en aktiv blogg om politiska och icke-politiska ämnen som ligger honom varmt om hjärtat.
Jan Walden har meddelat att han inte fortsätter som styrelseordförande med hänvisning till de åtaganden han har med sitt dagliga jobb. Janne Räsänen är ny styrelseordförande.
Teemu Kankkunen är ny sportchef för HIFK som är på jakt efter en ny chefstränare. 
HIFK åkte ur ligan i höstas efter att laget endast vunnit en seriematch under hela säsongen.
Läs mer: Ett skamfullt avsked för HIFK i ligafotbollen
Turerna var många under en oerhört turbulent säsong.
Läs mer: HIFK i djup kris: Konkurs hotar i juli
Läs mer: Division två kan vara att föredra för HIFK
HIFK har också meddelat att laget spelar division 1-fotboll på Bolt Arena i Tölö. Legendariska "Brakun", Braheplan i Berghäll skulle ha varit en romantisk resa tillbaka i tiden men med 400 platser under tak är den för liten.

ANDRA LÄSER