Kaffekvarnarna på Meiras rosteri i gång igen efter branden i Vallgård

Meiras kaffelager i Vallgård har återigen fyllts på. Här en bild från 2014.
Adam Stefánsson Högnäs
02.02.2022 21:16
Efter ett uppehåll på över sju veckor mals och paketeras kaffe nu återigen i Meiras rosteri i Vallgård. Det var i slutet av december i fjol som rosteriet fattade eld och fick omfattande skador.
Redan i slutet av förra veckan fick rosteriet de första leveranserna av rostat kaffe. En av de första produkterna som nu hanteras i rosteriets lokaler är det klassiska Kulta Katriina-kaffet, meddelar Meira i ett pressmeddelande.
"Vi har förhandlat fram avtal om kafferostning med externa partners, letat efter lämpliga transportföretag och transportsätt över hela Europa, besökt externa rosterier för att säkerställa kvaliteten på vårt kaffe och byggt en ny tillfällig kaffeförsörjningslinje vid vårt rosteri", säger vd Raimo Sinisalo.
Ännu kommer det att ta ett tag innan rostandet kan påbörjas i lokalen, det förväntas dröja till våren, men redan innan februaris slut planerar man mala kaffe i normal takt.
Meira producerar ungefär en fjärdedel av allt kaffe som säljs i Finland. Produktionen på kryddfabriken har varit i full gång sedan början av januari.

ANDRA LÄSER