Flygtrafiken återhämtar sig i Finland – antalet resenärer ökade med 520 procent

Mellan januari och juli reste hela 6,6 miljoner resenärer via Finavias flygplatser. Återhämtningen var som störst vid Helsingfors-Vanda flygplats, men även de regionala flygplatserna har sett en ökning i trafiken. 

Även om återhämtningen har varit snabb vid de inhemska flygplatserna, har trafiken inte ökat lika mycket som vid andra europeiska flygplatser. 
Sara Björklundsara.bjorklund@hbl.fi
12.07.2022 12:26
Trafiken på Finavias flygplatser börjar återhämta sig efter coronapandemins motgångar. Mellan januari och juni reste 6,6 miljoner personer via Finavias flygplatser, meddelar Finavia i ett pressmeddelande. Jämfört med samma period i fjol är det här en ökning på 520 procent.
Hela 5,5 miljoner av resenärerna reste från Helsingfors-Vanda flygplats, varav 85 procent åkte med internationella flyg. De populäraste resmålen för internationella flyg var Spanien, Sverige och Storbritannien.
Antalet resenärer vid de regionala flygplatserna var 1,1 miljoner, vilket är en ökning på 340 procent. Bland de inhemska flygen var Uleåborg, Rovaniemi och Kittilä de mest populära destinationerna.
"Den inhemska trafikens återhämtning har varit stark vid de flygplatser som redan varit livliga sedan tidigare. Mellan januari och juni reste nästan en miljon med de inhemska flygen. Även antalet charterflyg växer", säger Petri Vuori, ledare för utvecklingen av flygrutter vid Finavia, i pressmeddelandet.

ANDRA LÄSER