Helander återvänder till Alingsås

Benjamin Helander spelar säsongen ut i Bundesligaklubben Rhein-Neckar Löwen. Sen blir det åter till Västra Götaland och Alingsås för den finska landslagsmannen.

Benjamin Helander återvänder till Sverige.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
21.12.2022 12:36
Vänstersexan är inne på sitt andra år i Bundesliga där det första säsongen blev 64 mål på 20 matcher. Denna säsong har det blivit 29 mål på 16 matcher.
Helander har ett långt förflutet i Alingsås där han i tiderna gick i handsbollsgymnasium. Efter militärtjänstgöring blev det spel i VK-46 innan han sommaren 2018 återvände till Alingsås HK. Under tre säsonger blev det 108 matcher och 366 mål. Säsongen 2020–2021 var han åtta i skytteligan den svenska handsbollsligan med 144 fullträffar.
Helander har fått hyfsat med speltid och ansvar i den tyska klubben men i den stentuffa konkurrensen gäller det att prestera i varje match.
– Tiden i Tyskland har lärt mig mycket och jag ångrar ingenting. Krvanivån är tuff och i en toppklubb är förväntningarna alltid skyhöga. Jag har blivit bättre defensivt och förhoppningsvis är jag en klokare spelare nu, säger Helander på klubbens hemsida.
– Jag har känt lite hemlängtan på sistone och då fanns inget annat alternativ än Alingsås. Det är en fantastisk miljö att spela och utvecklas i. Det känns som att laget hela tiden utvecklas och jag tror att Alingsås kan konkurrera om guldet de närmaste åren.
Alingsås ligger för närvarande fyra i den svenska handbollsligan.
Den före detta Dickenspelaren Max Granlund är lagets näst bästa målskytt med 65 mål.

ANDRA LÄSER