Woods nej till LIV-touren – erbjöds 700 miljoner euro

Golflegendaren Tiger Woods har tidigare tackat nej till den saudifinansierade LIV-touren. Det betyder inte att de inte försökt. Touren lockade med 700 miljoner euro.

Tiger Woods erbjöds sju miljarder kronor för att ansluta till LIV-touren. Arkivbild.
Man kan argumentera om huruvida amerikanen Tiger Woods är den störste golfspelaren genom tiderna. Därför är det ingen skräll att den skandalomsusade LIV-touren, finansierad av pengar från den saudiarabiska staten, försökt locka till sig 46-åringen.

"Man måste titta på de bästa"

Den amerikanska tv-kanalen Fox News pratade med vd:n och ansiktet utåt för touren Greg Norman på Donald Trumps bana Bedminster i New Jersey.
– Ja... Tiger är en av de viktigaste personerna inom golfvärlden och det är självklart att man måste titta på de bästa av de bästa. Det hade redan kontaktat honom innan jag blev vd, sade Greg Norman.
Summan det rapporteras om är 700 miljoner euro. Något som Norman bekräftar i intervjun.
– Summan var någonstans i den regionen ja.
Tiger Woods själv uttalade sig tidigare i juli om hans ställning till touren och var då väldigt kritisk till de som valt att gå över.

fyra miljoner för en vinst

– De vänder ryggen till det som gett dem positionen de är i nu. Det enda spelarna får ut är pengar för att spela några få event. Jag kan inte se att det här är något bra för spelarna eller någon, sade han inför majorn British Open.
Banan i Bedminster, New Jersey, lockade skral publik i jämförelse med PGA-touren. Tävlingen vanns av Henrik Stenson i sin LIV-debut. Den förre Ryder Cup kaptenen lockades lockades enligt uppgifter med över 50 miljoner euro för att ansluta. I och med vinsten fick han ytterligare fyra miljoner euro, enligt Golf Digest.
Den summan står sig blygsam om man jämför med vad tourens största stjärnor fick för att ansluta. Phil Mickelson sägs fått närmare 200 miljoner euro och Dustin Johnson 150 miljoner euro.

ANDRA LÄSER