Dicken höll undan – Kamratmöte väntar i semin

Oavgjort mot tuffaste rivalen GrIFK räckte för Dicken för att ta hem grundseriens seger i handbollens FM-serie. Det betyder att årets semifinalpar blir Dicken-SIF och GrIFK-HIFK.

Dickens och Malena Heikkinen knep grundseriesegern framför näsan på GrIFK och Corinna Jensen. Arkivbild.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
25.03.2023 16:54
Utgångsläget var läckert inför FM-seriens sista grundserieomgång både i tabelltoppen och runt slutspelsstrecket. I Grankulla stod inget mindre än grundseriesegern och därmed en fördelaktigare semifinallott på spel då GrIFK tog sig an Dicken, som hade ett poängs försprång inför seriefinalen.
Efter sextio minuter av laddad handboll med en gnutta slutspelsstämning fick bägge lagen med sig en poäng efter att matchen slutat 25–25. Dicken ledde med fyra bollar i paus men tack vare bland annat sex mål av Johanna Hilli i andra halvlek kom Granilaget med i matchen. I slutminuterna var Dicken snäppet vassare och kunde säkra grundseriesegern med en poängs marginal.
Av tättrions lag hade HIFK inget att spela för då man gästade slutspelsjagande BK-46 i Karis. BK var piskat att vinna vilket syntes på resultattavlan: en kvart före slutsignalen hade hemmalaget en tremålsledning.
Men HIFK vände och vann till slut med 22–21, vilket betyder att BK-46 halkade ur slutspelet då dessutom SIF tog två seriepoäng mot KyIF i sin sista match. Sjundeålaget klättrade därmed förbi BK-46 och tog hand om den fjärde semifinalplatsen.
Härnäst väntar ett landslagsuppehåll varefter Dicken och SIF samt GrIFK och HIFK ryker ihop i FM-semifinalerna där bäst av fem gäller för att ta sig till final.

ANDRA LÄSER