Dagens recept: Bandpasta med tuff skinksås

Lättlagat och gott, vad mer kan man begära av en pastarätt? Skinksåsen kan även serveras till kokt blomkål och potatis om man skulle tröttna på pastan.

Den kryddiga skinksåsen passar utmärkt till tagliatelle eller annan bandpasta.
För 4 personer, 20 minuter
400 g lättrökt skinka i bit alt. kassler
1 gul lök
1/2 purjolök
1 msk olivolja
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk timjan
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och svartpeppar
Att äta till:
pasta
blandad sallad
Gör så här:
1. Skär skinkan i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken och strimla purjolöken fint.
2. Fräs skinka och lök med olivolja i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, fond och timjan efter någon minut. Låt koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta och lägg i pastan som får koka knappt den tid som står på förpackningen. Låt rinna av i durkslag och droppa över lite olivolja före servering. Blandad sallad eller ärter passar bra till.

ANDRA LÄSER