Ny förlust för HIFK – kan Mixu Paatelainen vända skutan?

HIFK jagar fortfarande ligasäsongens första seger efter 0-3 mot FC Lahti.

Mixu Paatelainen tar över som chefstränare för HIFK.
18.04.2022 21:08
HIFK-FC Lahti 0-3 (0-0)
Pedro Henriques lotsade HIFK i hemmamatchen mot FC Lahti i fotbollsligan – efter att Bernardo Tavares oväntat lämnat laget i början av april. Det blev en förlust med 0-3 – men i fredagens bortamatch mot FC Haka ställer sig förre förbundskaptenen Mika-Matti "Mixu" Paatelainen bakom rodret.
– Jag har sett många tränare och varit med om en hel del, men det här får mig att tända till, säger assisterande kaptenen Sakari Mattila om valet av Paatelainen.
– Mixu har visat att han är en bra tränare och jag ser fram emot att spela under hans ledning. En bra grej för fotbollen i Finland.
Mixu Paatelainen tar över som chefstränare för HIFK.
Det var 2011-2015 som Paatelainen lotsade Finlands landslag. Då blev han känd för sitt taktiska upplägg – "julgranen": Före det skapade han sig ett namn i Skottland. Han spelade inte själv i HIFK, men hans pappa Matti Paatilainen och farbror Heikki Paatelainen spelade i HIFK i dåvarande mästerskapsserien.
– Det finns saker som inte går att köpa, utan måste förtjänas. Sådant som fans och traditioner. HIFK har båda, säger Paatelainen, som satte 18 mål i 70 landskamper under spelarkarriären.
Paatelainen skrev ett 2+1-årigt kontrakt med HIFK. Helsingforslaget kan behöva en vändning – efter tre omgångar har HIFK bara en poäng. Med målskillnaden 2-6 är HIFK sist i ligatabellen.
FC Lahti slog in tre mål i matchen i Helsingfors. Chinedu Geoffrey, Altin Zeqeri och Macoumba Kandji gjorde gästernas mål.
HIFK har bara en oavgjord den här säsongen: 1-1 mot IFK Mariehamn. Ny chans på fredag.

ANDRA LÄSER