Minst 19 flickor döda i brand i Guatemala

Minst 19 flickor har omkommit i en brand i ett statligt drivet barnhem i de södra delarna av Guatemala, uppger räddningstjänsten för lokala medier. Ytterligare minst 25 människor har skadats.

Anhöriga till brandoffren i Guatemala i dag.
TT-Reuters
08.03.2017 22:11 UPPDATERAD 08.03.2017 23:04
– Det här är en fruktansvärd händelse, sade Guatemalas polischef Nery Ramos, i samband med att han bekräftade dödsfallen, och att alla dödsoffer var flickor.
Enligt Nery Ramos var det en antal unga personer inne på barnhemmet som hade startat branden.
Boendet i staden San José Pinula, ungefär 25 kilometer sydväst om huvudstaden Guatemala City, var till för barn upp till 18 år som utsatts för våld, människohandel eller som övergivits.
Enligt lokala medier lyckades 60 barn fly undan branden och klarade sig oskadda. Omkring 540 barn bodde på barnhemmet, som endast ska ha haft kapacitet för 400 barn.
Enligt Nery Ramos utreds händelsen som mordbrand. Han säger att det var ett antal boende på barnhemmet som hade startat branden genom att tända eld på madrasser. Branden ska ha anlagts efter att tiotals barn rymde från boendet föregående natt på grund av utbrett missnöje med överbeläggningen. Ett 40 tal barn rymde men togs tillbaka till boendet och isolerades.

ANDRA LÄSER