Ny explosion i Stockholm – tre våningar skadade

Ett nytt sprängdåd har inträffat, den här gången i nordvästra Stockholm. Minst tre våningar har skadats i den kraftiga explosionen. Ingen person bodde i fastigheten.

Andra sprängdådet på ett dygn inträffade i Stockholm under morgonen. Arkivbild.
18.01.2023 07:57 UPPDATERAD 18.01.2023 08:36
– 04.27 fick vi in samtal från en person som befann sig väldigt nära den fastighet som utsatts, säger Ola Österling vid polisen i region Stockholm.
Sprängladdningen ska ha detonerat i en port till ett hus med flera företag i Kista i nordvästra Stockholm.
– Det är omfattande skador i porten och på våningen ovanför, säger Österling.
Porten är förstörd och glasrutor har krossats. Minst ett ytterligare våningsplan är skadat. Det finns inga bostäder i närheten och ingen person har skadats.
– Sprängladdningen har hörts i hela Kista.
Polisen har ännu ingen uppenbar hotbild mot någon av verksamheterna.
– I och med att dagens målsägare är en juridisk person kan det vara svårt att kartlägga. Vi håller på med alla tillgängliga resurser med att gå genom vad företagen tillverkar och vad man har för verksamhet.
Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen hör flera personer som befunnit sig ganska nära brottsplatsen när sprängladdningen detonerade. Ingen person har gripits.
Bombskyddet är på plats för att undersöka området och säkerställa att det inte finns något mer explosivt som kan detonera kvar på platsen. Kriminaltekniker är också på plats.
I tisdags detonerade en sprängladdning nära Nytorget på Södermalm i centrala Stockholm och förstörde entrén och fasaden till en restaurang. Målet för den sprängningen misstänks vara just restaurangen. Ingen person skadades.

ANDRA LÄSER