Ishockeyförbundets ordförande Nummela: Våra riktlinjer i förhållande till Ryssland är väldigt klara

Efter en lång vår av ärenden relaterade till Rysslands anfallskrig mot Ukraina ser ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela fram emot att ishockeyn ska få stå i fokus då VM inleds i Tammerfors och Helsingfors nästa vecka.

Ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela säger att det finns goda skäl att porta dem som spelar i Ryssland från landslaget.
05.05.2022 21:00
I måndags meddelade det finländska ishockeyförbundet att de som spelar i Ryssland nästa säsong inte kommer att vara välkomna i landslaget. Strax efter följde det svenska förbundet det finländska exemplet och införde samma riktlinjer för sin landslagsverksamhet.
– Jag tror inte jag behöver förklara eller försvara det här beslutet på något sätt för finländarna. Det finns självklara orsaker till varför vi tog beslutet, säger ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela.
Det handlar om Rysslands anfallskrig mot Ukraina som ritade om både världs- och hockeykartan i slutet av februari. Nummela säger att Rysslands krigshandlingar var en vattendelare och att världen ser olika ut efter den 24 februari än den gjorde innan det. Samma gäller för ishockeyn och hur ishockeyvärlden förhåller sig till och ser på Ryssland.

ANDRA LÄSER