Wizkid, Blur och Tove Lo till Flow

Det legendariska brittiska bandet Blur kommer till Flowfestivalen i augusti. Det gör även Nigerias största r&b-artist Wizkid.

Den nigerianska afropopartisten Wizkid besöker Finland för första gången i höst. 
Sandra Brobornsandra.broborn@hbl.fi
25.01.2023 13:52 UPPDATERAD 26.01.2023 10:32
På onsdagen offentliggjorde festivalen Flow ytterligare artister som uppträder på Flowfestivalen i Helsingfors den 11–13 augusti. Den nigerianska artisten Wizkid, som i fjol släppte sitt femte album More love, less ego, besöker Finland för första gången.
På Spotify är Wizkid en av de mest strömmade artisterna just nu med nästan 9 miljoner lyssningar per månad. Han har tidigare samarbetat med artister som Drake, Justin Bieber och Beyoncé
Andra artister som uppträder på festivalen är det brittiska bandet Blur, som sålde ut sin comebackkonsert på Londons Wembley på mindre än en minut i fjol. På Flow lovar bandet spela gamla hittar som Song 2, Parklife, Girls & boys och Tender.

Pianist sedan 1950-talet

På festivalen uppträder även svenska Tove Lo, som bland annat gjort låten Worst behaviour tillsammans med den finska artisten Alma.
På Flow uppträder också den amerikanska violinisten och sångaren Sudan Archives, som kombinerar västafrikansk violinmusik, r&b, hiphop och elektronisk musik. I fjol kom hennes andra album Natural brown prom queen, som hon spelade in i sin källare under coronapandemin. 
Övriga artister är pianisten Eddie Palmieri, som spelat latinsk salsa och jazz sedan femtiotalet, och den italienska kultgruppen Nu Genea.
Finska artister är Maustetytöt och Litku Klemetti.

ANDRA LÄSER