Elo: Nästan en tredjedel utreder inte sin pension i förväg

Enligt pensionsförsäkringsbolaget Elo är det förvånande hur få finländare som utreder detaljerna kring sin pension i förväg.

Nästan en tredjedel av pensionsförsäkringsbolaget Elos kunder utreder inte detaljerna kring sin pension i förväg.
01.07.2021 08:50 UPPDATERAD 01.07.2021 08:54
Nästan en tredjedel av Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elos kunder utreder inte storleken på sin pension i förväg, meddelar bolaget på torsdagen. Många andra tar itu med saken strax innan det är dags att gå i pension.
Enligt Elo utreder endast 70 procent av arbetspensionskunderna sin pension i förväg. Av företagspensionskunderna utreder 73 procent hur mycket de har rätt till.
Andelen personer som utreder sin pension i förväg har ändå ökat under de senaste åren. Så sent som 2018 lät 49 procent bli att utreda pensionens storlek i förväg.
Satu Saulivaara, Elos direktör för pensionsrådgivning, tycker att det är förvånande att så många låter bli att utreda detaljerna kring sin pension i förväg.
"Att gå i pension är en omvälvande händelse. Innan man gör det lönar det sig att bedöma hur långt pensionen räcker till", säger Saulivaara i ett pressmeddelande.
I Elos siffror ingår endast kunder som varit i kontakt med bolaget. Där ingår inte personer som följer med sin pension genom arbetspensionsutdraget som kommer på posten.

ANDRA LÄSER