Butiksanställda straffades med armhävningar

Anställda i en av sportkedjan XXL:s butiker straffades med armhävningar, enligt en tidigare anställd. Bild: TT-Arkivbild/Berit Roald

Anställda på en av sportkedjan XXL:s butiker straffades med armhävningar när de gjorde misstag eller inte uppfyllde säljmål, uppger en tidigare anställd för SVT Nyheter Stockholm.

– När chefen berättade om armhävningarna så tog jag det som ett skämt. Men redan andra dagen på arbetsplatsen så uppmanades jag att göra armhävningar eftersom jag kom tre minuter för sent till morgonmötet, berättar den tidigare anställda för SVT.

Personen sade upp sig efter nio dagar och delade sedan med sig av sina erfarenheter i ett uppmärksammat Facebook-inlägg. Andra XXL-anställda har sedan dess vittnat om en tävlingsinriktad arbetskultur.

Företagets vd Per Sigvardsson skriver i ett Facebook-inlägg att han är "bestört och personligt berörd" av inlägget, och att företaget vidtagit icke specificerade "åtgärder".

"Vi tog därför omgående kontakt med det berörda varuhuset och hade samma dag ett möte med ledningen där vi diskuterade ärendet och åtgärder vidtogs. Vi har agerat blixtsnabbt på detta", skriver Sigvardsson.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning