Busschaufför slängde ut mamma med gråtande barn

Bilden har inget med incidenten att göra. Bild: Mostphotos

En busschaufför på linje 21 i Helsingfors tappade nerverna med en gråtande tvååring och slängde ut både mamman och barnet.

Bussincidenten inträffade i fredags i buss 21 med destination Hallonnäs. Barnet hade gråtit under en hållplatsetapp när busschauffören marscherade fram till modern och uppmanade henne och barnet att avlägsna sig.

Enligt en passagerare som rapporterade händelsen till Helsingin Uutiset hade de övriga passagerarna försökt hejda chauffören men misslyckats. Chauffören motiverade sitt agerande med att trafiksäkerheten äventyrades.

En kvinnlig medpassagerare anmälde händelsen till Helsingforsregionens trafik, HRT. I Helsingin Uutiset bekräftar HRT att man fått en anmälan om fallet men vill inte kommentera det.

Den aktuella bussen trafikeras av Tammelundin liikenne. Bolaget bekräftar i Helsingin Sanomat att man känner till fallet och att det är självklart att chauffören agerade mot bestämmelserna. Det finns regler för när en chaufför bör ingripa men ett gråtande barn är inte en orsak till att be förälder och barn att avlägsna sig ur bussen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning