Busschaufför i dödskrock använde pekplatta då han körde

Busschauffören som körde in i en lastbil på Västerleden i augusti använde en pekplatta och kunde därför inte anpassa sin hastighet till den övriga trafiken.

En 31-årig busschaufför körde in i en lastbil och omkom på Västerleden i Esbo vid Björnviken på eftermiddagen den 22 augusti. Lastbilen körde betydligt långsammare än den övriga trafiken på grund av ett fel i växellådan. Bussen hade inga passagerare och långtradarens förare skadades inte i krocken.

Polisinrättningen i västra Nyland konstaterar nu i sin utredning att busschauffören använde en pekplatta vid tiden för olyckan och att hen därmed inte följt med den övriga trafiken i tillräckligt hög grad.

Polisen påminner om att det är farligt att använda mobiltelefoner och andra medieapparater då man kör bil eftersom det är nödvändigt att koncentrera sig på att följa med den övriga trafiken.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning