Busschaufför i dödskrock använde pekplatta då han körde

Busschauffören som körde in i en lastbil på Västerleden i augusti använde en pekplatta och kunde därför inte anpassa sin hastighet till den övriga trafiken.

En 31-årig busschaufför körde in i en lastbil och omkom på Västerleden i Esbo vid Björnviken på eftermiddagen den 22 augusti. Lastbilen körde betydligt långsammare än den övriga trafiken på grund av ett fel i växellådan. Bussen hade inga passagerare och långtradarens förare skadades inte i krocken.

Polisinrättningen i västra Nyland konstaterar nu i sin utredning att busschauffören använde en pekplatta vid tiden för olyckan och att hen därmed inte följt med den övriga trafiken i tillräckligt hög grad.

Polisen påminner om att det är farligt att använda mobiltelefoner och andra medieapparater då man kör bil eftersom det är nödvändigt att koncentrera sig på att följa med den övriga trafiken.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning