Bussarna tillbaka!

Nu åker vi under marken och ser bara svarta väggar och bänkarna i neonorange som orsakar huvudvärk.

Kommer ni ihåg tiderna då man kunde åka med buss till Helsingfors? Det var en njutbar tid under en hektisk dag då man kunde ta bussen en kort bit från hemmet ända till Helsingfors centrum. Under resan kunde man se den fina havsutsikten och de vackra soluppgångarna.

Nu är det tyvärr inte längre så. Under vintern 2018 ändrades allt, bussarna ersattes av västmetron och nu åker vi i stället under marken och ser bara svarta väggar och bänkarna i neonorange som orsakar huvudvärk.

Dessutom har vissa busslinjer helt slutat köra och därmed har vardagen för många blivit betydligt mera stressfull och jobbig. De människor som inte bor precis vid en metrostation måste nu först ta en buss och sedan metron till Helsingfors. I värsta fall måste man ta sin egen personbil och först köra den till metrostationen och sedan betala för svindyr parkering.

Det som vi alla Esbobor i alla fall kan konstatera är att snabbare och effektivare har det verkligen inte blivit. Därför är det enda vi önskar att Esbo och Helsingfors stad skulle lyssna på alla klagomål och ta bussarna tillbaka!

Emilia Kekkonen Fanny Isoksela Ronja Kovero Mattlidens gymnasium, Esbo

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning