Busquets ber om ursäkt

Barcelona-stjärnan Sergio Busquets bad om ursäkt efter genomklappningen mot Liverpool. Bild: TT-AP/Joan Monfort

Vad hände, Barcelona? La Liga-jätten tappade 3–0 till 3–4 mot Liverpool och missade sensationellt att ta sig till final i Champions League.

Barcelona hade 3–0 att gå på från första mötet i Champions League-semifinalen mot Liverpool och "skulle bara" åka till Anfield för att säkra finalbiljetten.

Det gick... så där.

Liverpool – utan stjärnor som Mohamed Salah och Roberto Firmino – stod för en mirakelvändning mot ett chockat Barcelona, som efter att ha släppt in både 1–0 och 2–0 inte kunde stoppa blödningen.

"Väldigt hårt"

När Divock Origi tryckte in 4–0 i den 79:e minuten var vändningen fullbordad.

Liverpool till final, Barça utslaget.

Därmed fick katalanerna än en gång lämna turneringen på hårdast möjliga vis, förra året åkte den spanska storklubben ut i kvartsfinalen mot Roma efter att ha tappat ett 4–1-överläge från den första matchen.

Efter slutsignalen på Anfield var Sergio Busquets nära tårar.

– Allt jag kan göra är att be om ursäkt till fansen. Efter det som hände i Rom förra året så händer det igen. Det är väldigt hårt att falla så där efter ett så bra resultat i första mötet, det finns inte mycket annat att säga, säger Barcelonamittfältaren enligt Reuters.

"Tragedi"

– De var bättre än vi, de satsade allt från första början och vi hade verkligen problem med deras press, särskilt i början av halvlekarna.

Uttåget får stora rubriker världen över – inte minst i spansk press.

"Barças tragedi på Anfield", skriver spanska tidningen AS i en rubrik högst upp på sin sajt under tisdagskvällen.

"Episk miss", skriver Marca.

Barçatränaren Ernesto Valverde hade svårt att sätta ord på känslorna.

– Det gör väldigt ont. Jag vet inte hur det kommer påverka min framtid i klubben, men här är vi nu och tränaren måste ta sitt ansvar, säger han på en presskonferens efter matchen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning