Burgare med grisköttsfärs

I den här burgarvarianten får vi inga regelrätta burgarbiffar utan en saftig färsröra med chilisås och crème fraiche att lägga på brödet. Bild: Lee Kearney/TT

Årets först helg får inledas med en hamburgare på grisköttsfärs, kryddad med chilisås, vitlök och smält ost.

För 4 portioner, 40 minuter

500 g grisköttsfärs

2 msk olivolja

salt och svartpeppar

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 dl chilisås

1 dl crème fraiche

4 hamburgerbröd

50 g grovriven ost, t ex cheddar

Till servering:

rostad lök

sallad

dressing

Gör så här:

1. Sätt ugnen på grillvärme. Stek färsen med olja tills den fått fin färg och är lite knaperstekt.

2. Krydda med salt och peppar och tillsätt finhackad vitlök och chilisås. Blanda och rör ned crème fraiche, puttra samman en stund tills blandningen tjocknat. Smaka av.

3. Rosta bröden i en stekpanna utan fett tills de fått lite färg. Lägg några skedar färssås på varje underdel och toppa med riven ost.

4. Gratinera högst upp i ugnen i ett par minuter tills osten smält. Toppa med rostad lök och brödens överdelar. Servera med sallad och dressing i skålar bredvid.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning