Burgare med ananas

Ge hamburgaren en tuffare attityd. Godare bröd, kryddigare dressing och gärna en hemlagad kycklingburgare i mitten. Bild: TT

Kycklingburgaren görs på kycklingfärs. Hittar du ingen går det blixtsnabbt att hacka ned en av benfritt kycklingkött i matberedaren.

Hemlagad kycklingburgare med ananas

För 4 personer, 20 minuter

350 g kycklingfärs

1 ägg

1 msk mangochutney

1 vitlöksklyfta

salt och vitpeppar

rapsolja

Till dressingen:

4 msk majonnäs

2 msk crème fraiche

1 tsk lökpulver

2 msk mangochutney

salt och peppar

Till servering:

blandade salladsblad

färsk ananas

varma ciabattabröd i portionsstorlek

Gör så här:

1. Blanda dressingen. Skär fyra tunna skivor ananas, putsa bort utsidan och ta bort den hårda mittdelen.

2. Blanda kycklingfärs med mangochutney och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Forma och klicka ut 4 kycklingburgare direkt i pannan. Beräkna stektiden till 3 minuter per sida.

3. Värm och lägg ihop. Värm ciabattan i ugnen. Dela dem som hamburgerbröd och grunda med sallad. Fortsätt med kycklingburgare och ananasskiva. Avsluta med dressing. Servera gärna extra plocksallad till.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning