Bundesliga redo att släppa in publik

Tysk fotboll hoppas få ta emot publik igen när den nya säsongen börjar i stället för de pappfigurer som Borussia Mönchengladbach satsade på för att fylla hålen i de annars tomma arenorna. Arkivbild. Bild: Marius Becker/AP-TT

Tysk fotboll hoppas att publiken kan få återvända när den kommande säsongen startar den 18 september. Men det blir i så fall med stängda ståplatsläktare och ett begränsat antal åskådare.

Herrklubbarna i de två högsta divisionerna tillkännagav på tisdagen att de är redo för att ta emot en viss del publik om politikerna ger grönt ljus senare denna månad.

Tyska fotbollsligan DFL:s vd Christian Selfert säger att möjligheten till publik på läktarna helt och hållet vilar på viljan från politikerna.

– Om och när publiken kan få återvända till arenorna är inte ett beslut för DFL utan för den politiska ledningen. DFL väntar sig och kräver ingenting, men vi förbereder oss genom att ta det här lilla steget för att vara redo när tiden är inne, sade Selfert vid en presskonferens.

Om lagen får grönt ljus kommer inga bortasupportrar att tillåtas förrän tidigast efter årsskiftet, ståplatssektionerna kommer att vara stängda och ingen alkoholförsäljning tillåts på arenorna. Allt för att minska risken för smittspridning.

I nästa vecka är det tänkt att delstaternas hälsoministrar ska träffas för överläggningar.

Precis som i de flesta nationer spelades Bundesliga inför tomma läktare när fotbollen gjorde comeback i maj efter coronapausen. Borussia Mönchengladbach placerade dock ut pappfigurer på läktarna, men nu är förhoppningen att "pappskallarna" ersätts av riktig publik.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning