Buffon utmanar Messi och Ronaldo i kampen om vem som är årets spelare

Den erfarne Gianluigi Buffon nådde final i Champions League med Juventus förra säsongen. Bild: ANGELO CARCONI / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS

Det Europeiska fotbollsförbundet Uefa har publicerat sin lista på de tio bästa fotbollsspelarna för den gångna säsongen. Platserna fyra till tio är redan bemannade, men tre spelare tävlar fortfarande om förstaplatsen.

Italienska Juventus-målvakten Gianluigi Buffon, 39, är den svarta hästen i kampen om vem som blir utsedd till årets spelare av Uefa. Han utmanar de tvåfaldiga prisvinnarna – argentinaren Lionel Messi och portugisen Cristiano Ronaldo.

Ronaldo tog hem titeln i fjol och utjämnade därmed tävlingen om vem som har fler utnämningar mellan honom och Messi till 2-2.

Vinnaren presenteras i samband med lottningen av gruppindelningen i Champions League den 24:e augusti i Monaco. Beslutet fattas av en jury bestående av tränare för de samtliga 80 lag som spelade i Champions Leagues eller Europa Leagues gruppspel förra säsongen och en utvald journalist från varje av Uefas medlemsnation.

Så här ser Uefas lista ut för tillfället:

1-3: Gianluigi Buffon (Italien, Juventus), Lionel Messi (Argentina, Barcelona) och Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid)

4: Luka Modrić (Kroatien, Real Madrid)

5: Toni Kroos (Tyskland, Real Madrid)

6: Paulo Dybala (Argentina, Juventus)

7: Sergio Ramos (Spanien, Real Madrid)

8: Kylian Mbappé (Frankrike, Monaco)

9: Robert Lewandowski (Polen, Bayern München)

10: Zlatan Ibrahimović (Sverige, Manchester United)

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning