Brysselstatyn Manneken-Pis får inte kläs i Jacksonkläder

Manneken-Pis. Arkivbild. Bild: TT-AP

Bryssels välkända landmärke, statyn Manneken-Pis, får inte kläs ut till Michael Jackson på tioårsdagen för popstjärnans död. Beslutet har fattats av kommunfullmäktige i staden som en konsekvens av den uppmärksammade HBO-dokumentären "Leaving Neverland".

Den 400 år gamla bronsfiguren, som föreställer en naken kissande pojke, kläs ut i olika utstyrslar ungefär 130 gånger per år för att uppmärksamma olika datum och jubileum, som till exempel vid det kinesiska nyåret eller starten på fotbolls-VM. Den 25 juni var tanken att statyn skulle få Michael Jackson-kostym, ett initiativ av en belgisk Jackson-fanclub som godkänts av stadens tidigare ledning.

Men Leaving Neverland, där två nu vuxna män berättar om hur de utsatts för övergrepp av Jackson när de var yngre, har i Belgien precis som i övriga världen rört upp starka känslor.

– Bryssels kommunfullmäktige står inte utan känslor inför dokumentären och har valt att inta en försiktig hållning, säger en talesperson för staden.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46