Bryntesson ber om ursäkt för videon: "Hela Sverige hatar mig"

Calle Halfvarsson Bild: TT/Fredrik Sandberg

Robin Bryntesson ber om ursäkt för de sexistiska och opassande videon som han gjorde tillsammans med Calle Halfvarsson.

Musikvideon där Calle Halfvarsson häcklar norska åkare och uttrycker sig sexistiskt ledde till att skid-VM:s första skandal briserade – redan innan mästerskapet inletts. I det första VM-avsnittet av humorprogrammet Helt Ramm, där videon publicerades, ber personerna bakom musikvideon om ursäkt.

– Hela Sverige hatar mig, säger den tidigare svenska landslagsåkaren Robin Bryntesson som är med i videon.

I avsnittet lägger han sig även bokstavligen platt på golvet.

På sin Instagram skriver Bryntesson vidare: "Vissa gånger blir det inte riktigt som man tänkt sig. Vi är här för att göra humor (för en målgrupp mellan 15-30 år), skapa intresse för skidsporten och känna på duellen mellan Sverige och Norge. Men gränserna töjs ibland lite för mycket. Jag ber om ursäkt till er som känt sig kränkta efter gårdagens film".

Calle Halfvarsson har bett om ursäkt för filmen och sagt att han ångrat sig samtidigt som den svenska landslagsledningen varit starkt kritisk till videons innehåll.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46