Brottsundersökning inledd mot Sannfinländska ungdomar

En brottsundersökning har inletts mot två personer ur Sannfinländarnas ungdomsförbund. Orsaken är en rasistisk tweet som publicerades under EU-valet.

En bild på en mörkhyad familj följt av uppmaningen att rösta på Sannfinländarna "så att Finlands framtid inte ser ut så här". Så såg tweeten ut som lett till brottsundersökning.

– Brottsundersökningen inleddes denna vecka och nästa steg är nu att de två misstänkta ska höras, säger förundersökningsledaren Pekka Hätönen till SPT.

Den ena personen har publicerat själva inlägget på förbundets kanal, medan den andra har kommenterat det. Båda är nu misstänkta i ärendet.

– Personen som kommenterade inlägget är en ansvarsperson i Lapplands ungdomsdistrikt. Kommentaren var av sådan klass att den lett till att personen misstänks för brott, säger Hätönen.

De misstänkta är 27 och 28 år gamla.

– Det är så tydligt vem som skrivit och vem som kommenterat vad att det antagligen leder till åtal, säger Hätönen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46