Brottsrubriceringarna klara efter bussolyckan

Bild: Lehtikuva/Timo Hartikainen

Polisen har preciserat brottsrubriceringarna i samband med bussolyckan i Kuopio i fredags.

Fyra fall av grovt dödsvållande, 22 fall av grovt vållande av skada samt grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Det är brottsrubriceringarna som polisen utgår i från i den fortsatta undersökningen av bussolyckan i Kuopio i fredags där en buss i hög hastighet körde av en viadukt och föll ner på en järnväg under bron.

I ett pressmeddelande på torsdagen skriver polisinrättningen i Östra Finland att man i förundersökningen inte fått fram mer information än vad man hittills kommit över.

Den tekniska utredningen har tidigare visat att bussens bromsar fungerade normalt och att bussen höll en alldeles för hög hastighet då den körde av vägen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning