Brons till Sjöström på 100 meter fritt

Sarah Sjöström kom trea i finalen på 100m frisim under sim-VM i Gwangju 2019. Bild: Lee Jin-man/AP Photo

Svenska Sarah Sjöström tog brons på 100 meter frisim vid VM i Gwangju på tiden 52,46. Tidigare har det blivit tre raka silver på just 100 meter fritt.– Det känns skönt att det inte blev ett till silver på 100 frisim, säger Sjöström.En stund senare var Sjöström överlägsen i semifinalen på 50 fjäril och har därmed en ny medaljchans på lördagen.

Simone Manuel, USA, som var regerande mästarinna, simmade på ena ytterbanan och tog lite i skymundan hem guldet på 52,04.

– Vi hängde nog inte riktigt med att Manuel gick så bra där på kantbanan. Men vi vet att när det väl gäller i finaler så är hon att räkna med, sade Sjöström som inte var speciellt besviken.

Nöjd Sjöström

– Jag gjorde precis det jag skulle, det är klart att man hade hoppats simma mycket snabbare än i semifinalen, men det är den nivån jag ligger på just nu. Jag har verkligen förbättrat min hundring frisim enormt mycket under säsongen. Jag får vara nöjd med det där och sedan har det varit en rätt tuff resa till finalen också.

Silvret gick till Cate Campbell, Australien, som hade en hårt duell med Sjöström i mitten men till slut var tre hundradelar före Sjöström.

– Jag är jättenöjd att det blev en till medalj. Det blev en jättebra fajt där i mitten av bassängen.

Medaljrekord

Medaljen var Sjöströms tredje i VM efter silver på 100 fjäril och brons på 200 meter fritt. Hon är nu uppe i 14 individuella VM-medaljer, tangerat rekord bland kvinnor.

– Det är jättestort. Det är alltid som roligast att vinna guld men i slutändan är det hela resan man kommer ihåg. Jag är jätteglad över de medaljerna som jag vunnit, men jag har två dagar kvar, säger hon till SVT.

Redan på lördagen kan den femtonde medaljen komma då Sjöström är i final på 50 fjäril. Hon vann sin semifinal på fina tiden 24,79.

– Så skönt att komma under 25 sekunder igen. Som jag kämpat. Senast i Budapest hade jag 24,6.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning