Brobygge inleds i Böle – påverkar trafiken

En cykelväg utanför köpcentret Tripla i Helsingfors. Bild: Lauri Asanti/Helsingfors stad

På måndag inleds byggandet av en ny gång- och cykelbro i Böle. Samtidigt upphör biltrafiken på Lokstallsgränden.

Den nya gång- och cykelbron byggs söder om Böle bro och på den östra sidan av tågspåret. Helsingfors stad uppskattar att byggarbetet står färdigt i september-oktober. Då byggarbetet sätter i gång på måndag upphör biltrafiken på Lokstallsgränden och i fortsättningen ska bilarna köra längs med Lokgatan till lokstallarna. Fotgängare och cyklister kan röra sig längs med Lokgatan, Bangårdsvägen och Savolaxgatan medan byggarbetet pågår.

Helsingfors stad informerar också om högljutt nattarbete mellan den 3 och 12 augusti. Eftersom den nya gång- och cykelbron byggs längs med tågspåret är det endast möjligt att genomföra en del av arbetet nattid då ingen tågtrafik stör bygget.

Den nya gång- och cykelbron kommer att stå på den här platsen endast tillfälligt eftersom man senare ska fatta beslut om hur banförbindelsen ska läggas upp. Beslutet är en del av planeringen och planläggningen av de östra delarna av Mellersta Böle.

Eftersom det handlar om en förhållandevis dyr lösning har man beslutat att använda återanvändbara stålelement i byggprojektet. Elementen kan utnyttjas i ett annat byggobjekt senare, uppger Helsingfors stad.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning