Brittiska misstänks ha mördat åtta spädbarn

Sjukhuset i Chester, söder om Liverpool. Arkivbild. Bild: TT/AP/Peter Byrne

En anställd vid ett sjukhus i brittiska Chester har gripits, misstänkt för att ha mördat åtta spädbarn. Kvinnan, som arbetat vid avdelningen för nyfödda, misstänks också för mordförsök på ytterligare sex barn, rapporterar Sky News.

Förundersökningen inleddes i maj förra året och omfattade då sammanlagt 15 dödsfall bland spädbarn under en tvåårsperiod från juni 2015.

– Utöver dem undersöker vi nu också sex fall där barnen inte dött under samma tidsperiod, säger kommissarie Paul Hughes, som leder förundersökningen.

Sjukhuset i Chester, som ligger strax söder om Liverpool, har – innan polisen kontaktades – genomfört flera egna granskningar av dödsfallen.

– Det var inget lätt beslut att polisanmäla detta, men vi måste göra allt för att förstå vad som har hänt, så att barnens föräldrar får svar på alla sina frågor, säger Ian Harvey, sjukhusets medicinska chef, till Sky News.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning