Brittisk minister: Vladimir Putin låg bakom giftattacken

Rysslands president Vladimir Putin. Bild: Lehtikuva/AFP/Alexey Druzhinin

Storbritanniens säkerhetsminister beskyller Rysslands president för giftattacken mot den tidigare spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.

Vladimir Putin är ytterst ansvarig för försöket att förgifta ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter, säger Storbritanniens säkerhetsminister Ben Wallace.

– I slutänden är det så att han är Rysslands president och det är hans regering som kontrollerar, finansierar och styr den militära underrättelsetjänsten, säger Wallace i en radiointervju med BBC.

– Jag tror inte att någon kan hävda att Putin inte kontrollerar staten. Och underrättelsetjänsten är sannerligen ingen frifräsare.

Storbritannien har tidigare pekat ut Moskva för att ligga bakom mordförsöket med nervgiftet Novitjok, vilket lett till utvisningar av ryska diplomater. USA införde nya sanktioner som svar på attacken.

Ryssland har förnekat all inblandning, men brittisk polis har identifierat två ryska medborgare som man anser är skyldiga till att ha försökt mörda Skripal.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46