Brasilien slog ut Argentina

Roberto Firmino på väg att göra 2–0-målet i semifinalen mellan Brasilien och Argentina i Copa América. Bild: Nelson Almeida/Lehtikuva

Nej, det blev ingen stor landslagstitel för Leo Messi den här gången heller. Brasilien slog ut Messis Argentina i semifinalen i Copa América.

Mötet mellan Sydamerikas två fotbollsgiganter Brasilien och Argentina slutade 2–0 till värdnationen på Mineirão-arenan i Belo Horizonte.

Gabriel Jesus gjorde 1–0 för brassarna i mitten av första halvleken, och i mitten av andra fastställde Roberto Firmino slutresultatet.

"Jogo bonito"

Argentinas storstjärnor hade inte marginalerna på sin sida. Sergio Agüero nickade i ribban i första halvlek, och Messi sköt i stolpen i andra.

– Ännu ett steg närmare målet, säger Brasiliens lagkapten Dani Alves till medier.

Han är en veteran som vet hur Argentina ska tas. Senast de möttes i dylika sammanhang, i Copa América 2007, gjorde han ett av målen i 3–0-segern.

Nu bemöter han den nästan ständiga kritiken mot Brasiliens landslag. Antingen spelar de inte tillräckligt snyggt – det som på portugisiska kallas "o jogo bonito" – eller inte bra nog.

– Många tvivlar på oss, men vi har stor tro på oss själva, på vår plan, på vårt hårda arbete.

Nästa år

Närmast väntar antingen Peru eller regerande mästarna Chile i finalen, på Maracanã i Rio de Janeiro på söndag. Den andra semifinalen avgörs på torsdagen.

Superstjärnan Messi tvingas alltså åka hem utan den stora landslagstitel han så länge försökt leda Argentina till. Men denna gång blir väntan på nästa chans oväntat kort. Eftersom Copa Américas kalender ska synkroniseras med Europamästerskapen hålls nästa sydamerikanska mästerskap redan nästa år – i Messis hemland Argentina och i Colombia.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning