Brandbil trillade i plurret

En brandbil med vattentank ramlade i vattnet från en kaj invid Lillnäsvägen i Helsingfors.Bild: Stephan Grimm

En brandbil rullade ner i havet i Munksnäs när brandkåren testade automatisk vattenkanon på måndagen.

Räddningsverkets brandbil med tillhörande vattentank rullade av kajen i samband med en övning, skriver Räddningsverket i ett pressmeddelande.

Klockan var halv 3 på måndagen då brandmännen var i full färd med att öva på att använda vattenkanonen. Plötsligt tappade brandbilen fästet och rullade av kajen invid Lillnäsvägen i Munksnäs.

– Trycket från vattenkanonen blev så starkt att brandbilen rullade ner av sig själv, berättar jourhavande brandchef Jani Pitkänen.

Eftersom kanonen var automatisk befann sig ingen inne i bilen när den rullade ner i vattnet, vilket också gjorde att ingen kunde stänga av kanonen innan bilen föll i.

Enligt Pitkänen kan det ha läckt dieselbränsle ur fordonet i vattnet, men räddningsverket har försökt förebygga läckan så mycket som möjligt.

– Mängden som läckt ut är ändå så liten att det inte borde påverka vattnet, bekräftar Pitkänen.

Ingen skadades i samband med incidenten.

Klockan 16 på måndagen väntar Pitkänens team på en lyftkran som ska dra upp bilen ur vattnet. Efter det måste de inspektera bilen.

– Vi uppskattar att det tar två till tre timmar innan vi får upp brandbilen ur vattnet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00