Brandbil trillade i plurret

En brandbil med vattentank ramlade i vattnet från en kaj invid Lillnäsvägen i Munksnäs. Bilden är tagen av Stephan Grimm som råkade gå förbi. Bild: Stephan Grimm

En brandbil rullade ner i havet i Munksnäs när brandkåren testade automatisk vattenkanon på måndagen.

Räddningsverkets brandbil med tillhörande vattentank rullade av kajen i samband med en övning, skriver Räddningsverket i ett pressmeddelande.

Klockan var halv 3 på måndagen då brandmännen var i full färd med att öva på att använda vattenkanonen. Plötsligt tappade brandbilen fästet och rullade av kajen invid Lillnäsvägen i Munksnäs.

– Trycket från vattenkanonen blev så starkt att brandbilen rullade ner av sig själv, berättar jourhavande brandchef Jani Pitkänen.

Eftersom kanonen var automatisk befann sig ingen inne i bilen när den rullade ner i vattnet, vilket också gjorde att ingen kunde stänga av kanonen innan bilen föll i.

Enligt Pitkänen kan det ha läckt dieselbränsle ur fordonet i vattnet, men räddningsverket har försökt förebygga läckan så mycket som möjligt.

– Mängden som läckt ut är ändå så liten att det inte borde påverka vattnet, bekräftar Pitkänen.

Ingen skadades i samband med incidenten.

Klockan 16 på måndagen väntar Pitkänens team på en lyftkran som ska dra upp bilen ur vattnet. Efter det måste de inspektera bilen.

– Vi uppskattar att det tar två till tre timmar innan vi får upp brandbilen ur vattnet.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03