Brakseger i VM-premiären – Ahos och Teräväinens show för mycket för Sydkorea

Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho höll lekstuga i matchen mot Sydkorea Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Finland tog en lika klar som väntad seger då laget inledde VM med match mot Sydkorea.

Lejonen hade inga som helst problem att ta hem segern i lagets öppningsmatch i VM. I lördagens match i Herning var det klasskillnad mellan lagen då lejonen ställdes mot Sydkorea.

Redan i inledningen av matchen kunde man se att det bara var en frågan om hur mycket Finland skulle vinna matchen med.

Sakari Manninen drog på sig en 2+2 minuters utvisning i den tredje minuten men i stället för att tryckas tillbaka såg lejonen ut att näta två gånger i numerärt underläge. Det var Carolina Hurricanes-duon Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen som visade vägen med att sätta var sin puck i boxplay.

De noterades för assist på varandras mål.

I den andra perioden fantastiska Ahos och Teräväinens show i Jyske Bank Boxen då Aho sköt ett mål till och spelade fram till lejonens fjärde fullträff medan kedjekompisen noterades för två assistpoäng. 2+2 respektive 1+3 på drygt 32 minuters spel i årets VM är inte fy skam för lagets NHL-stjärnor Aho och Teräväinen.

Samtliga kedjor lyckades i målskyttet i matchen. Förutom Aho och Teräväinen gjorde också Veli-Matti Savinainen, Markus Nutivaara, Saku Mäenalanen, Kasperi Kapanen och Janne Pesonen mål i öppningsmatchen.

Lejonen spelar turneringens andra match på söndag då laget möter Lettland i kvällsmatchen klockan 21.15.

Resultat

VM

Finland–Sydkorea 8–1 (2–0, 3–1, 3–0)

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46