Brakseger i VM-premiären – Ahos och Teräväinens show för mycket för Sydkorea

Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho höll lekstuga i matchen mot Sydkorea Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Finland tog en lika klar som väntad seger då laget inledde VM med match mot Sydkorea.

Lejonen hade inga som helst problem att ta hem segern i lagets öppningsmatch i VM. I lördagens match i Herning var det klasskillnad mellan lagen då lejonen ställdes mot Sydkorea.

Redan i inledningen av matchen kunde man se att det bara var en frågan om hur mycket Finland skulle vinna matchen med.

Sakari Manninen drog på sig en 2+2 minuters utvisning i den tredje minuten men i stället för att tryckas tillbaka såg lejonen ut att näta två gånger i numerärt underläge. Det var Carolina Hurricanes-duon Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen som visade vägen med att sätta var sin puck i boxplay.

De noterades för assist på varandras mål.

I den andra perioden fantastiska Ahos och Teräväinens show i Jyske Bank Boxen då Aho sköt ett mål till och spelade fram till lejonens fjärde fullträff medan kedjekompisen noterades för två assistpoäng. 2+2 respektive 1+3 på drygt 32 minuters spel i årets VM är inte fy skam för lagets NHL-stjärnor Aho och Teräväinen.

Samtliga kedjor lyckades i målskyttet i matchen. Förutom Aho och Teräväinen gjorde också Veli-Matti Savinainen, Markus Nutivaara, Saku Mäenalanen, Kasperi Kapanen och Janne Pesonen mål i öppningsmatchen.

Lejonen spelar turneringens andra match på söndag då laget möter Lettland i kvällsmatchen klockan 21.15.

Finland–Sydkorea 8–1 (2–0, 3–1, 3–0)

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning