Bråk i taxikö urartade – ilsken man kastade golfklubbor

Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Polisinrättningen i Inre Finland hade fullt upp natten mellan fredagen och lördagen.

Klockan 1.30 fick polisen larm om ett bråk vid en taxistolpe i centrala Tammerfors. När patrullen anlände höll två personer fast en aggressiv man. Polisen satte handklovar på honom och tog honom till polisbilen, där han vägrade berätta vem han var och vad som hade hänt.

Enligt polisens uppgifter hade bråket uppstått på grund av oklarheter i kösystemet. En man med en golfbag uppges ha ställt sig längst fram i kön, vilket upprörde mannen som redan köat. Den ilskna mannen började dra golfklubbor ur bagen och kasta dem omkring sig. Till slut kastade han hela bagen till sidan.

En tredje person som ingripit för att lugna ner situationen knuffades omkull och skadade huvudet. Den aggressiva mannen hann drabba samman med ytterligare en man innan polisen kom, och misstänks nu för två fall av misshandel.

Polisinrättningen beskriver natten som vild, med många slagsmål. Män körde för fort, utan körkort och efter att ha druckit. I Parkano voltade en bil med fyra passagerare, två av dem fick föras till hälsocentralen.

I Ylöjärvi misstänks fyra minderåriga barn ha förstört minst en busshållplats genom att kasta sten.

Klockan 2.37 fick nödcentralen dessutom larm om en berusad snattare i Ackas. Mannen som var i 20-årsåldern hade snattat två tonfiskburkar. Han tog med sig konserverna till toaletten där han smetade tonfisken på golv och väggar.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning