Bra och dåliga Granlund-nyheter för Dicken – en bror stannar, en annan lämnar laget

Max Granlund fortsätter smålla in mål för Dicken kommande säsong. Bild: Mikko Stig / LEHTIKUVA

Max Granlund har förlängt kontraktet med Dicken medan hans bror Robin Granlund bestämt sig för att lämna Drumsölaget.

Dicken meddelade på onsdagen att lagbygget inför säsongen 2020–21 börjar vara på slutrakan.

Storskytten Max Granlund har förlängt kontraktet med Drumsöklubben vilket är oerhört viktigt för laget. Landslagsspelaren Granlund är en fruktad skytt och ger Dicken-anfallet både tyngd och bredd.

Under förra säsongen skrev Kristianstadsbladet att Granlund var så gott som klar för lokala svenska klubben IFK Kristianstad. Granlund besökte Kristianstad under förra säsongen men någon gemensam melodi tycks inte ha hittats.

"Jag är glad över att stanna i Dicken. Vi hade ett mycket starkt lag förra säsongen och vi var etta i ligan då säsongen avbröts. Därför är jag oerhört motiverad att fortsätta med vårt projekt kommande säsong", säger Granlund i ett pressmeddelande.

Samtidigt som 22-åriga Max stannar i Dicken meddelar klubben att hans 21-åriga bror Robin lämnar laget.

– Vi har ett starkt lag nästa säsong också om min lillebror flyttar till ett annat lag, säger Max Granlund om situationen.

Den yngre Granlund-broderns nya klubbadress är för tillfället inte offentliggjord.

Han är inte den enda spelaren som lämnar Dicken efter den förkortade säsongen. Också veteranlinjespelaren Teemu Hertola tackar för sig.

36-åringen Hertola lägger handbollskorna på hyllan men fortsätter jobba i Dickens herrlag med nya uppgifter.

Dicken meddelar samtidigt att några av lagets spelare planerar att åka på studieutbyte under kommande säsong men coronakrisen kan ändra dessa planer.

Så här ser kontraktsläget ut i Dicken inför säsongen 2020–21.

Målvakter:

Mikael Mäkelä, Patrik Roslander, Tuomas Laitinen, Kim Davidson.

Utespelare:

Anton Rémy, Gusten Montonen, Joacim Broman, Oskar Monnberg, Klaus Ahlgren, Niklas Kaitemo, Tadas Stankevicius, Jukka Kamula, Felix Nilsson, Max Granlund, Benny Broman, Ian Martin, Filip Söderlund, Johan Gripenberg, Timmy Thor.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning