Bra maratontid i Berlin trots regn

Bild: Lehtikuva/Michele Tantussi

Kenyanen Eliud Kipchoge sprang maraton på 2.03.32 i Berlin trots att det regnade under loppet. Kipchoge hade inför loppet utlovat en attack mot världsrekordet, 2.02.57 satt i just Berlin av Dennis Kimetto 2014.

– På grund av regnet var det inga lätta förhållanden, men lyckligtvis blåste det inte speciellt mycket, säger Kipchoge.

Under första halvan av loppet hade han sällskap i täten av Wilson Kipsang och förra årets vinnare Kenenisa Bekele. Båda bröt efter att först ha tappat rejält med fart. Etiopiern Guye Adola tävlade för första gången i ett stort maraton och såg länge ut att ta hem loppet. Han sprang i mål bara 14 sekunder efter Kipchoge.

Adola försökte sig på ett ryck sex kilometer före målet och skapade en tio meters lucka. Kipchoge höll sig lugn och återtog ledningen då två kilometer återstod.

– Jag är glad över att ha besegrat Adola, men jag väntade mig inte en kamp mot någon annan än Bekele eller Kipsang, säger vinnaren Kipchoge.

Även i damklassen blev det kenyansk seger. Gladys Cherono vann på tiden 2.20.23. 

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46