Bra maratontid i Berlin trots regn

Kenyanen Eliud Kipchoge korsar mållinjen i Berlin.Bild: Lehtikuva/Michele Tantussi

Kenyanen Eliud Kipchoge sprang maraton på 2.03.32 i Berlin trots att det regnade under loppet. Kipchoge hade inför loppet utlovat en attack mot världsrekordet, 2.02.57 satt i just Berlin av Dennis Kimetto 2014.

– På grund av regnet var det inga lätta förhållanden, men lyckligtvis blåste det inte speciellt mycket, säger Kipchoge.

Under första halvan av loppet hade han sällskap i täten av Wilson Kipsang och förra årets vinnare Kenenisa Bekele. Båda bröt efter att först ha tappat rejält med fart. Etiopiern Guye Adola tävlade för första gången i ett stort maraton och såg länge ut att ta hem loppet. Han sprang i mål bara 14 sekunder efter Kipchoge.

Adola försökte sig på ett ryck sex kilometer före målet och skapade en tio meters lucka. Kipchoge höll sig lugn och återtog ledningen då två kilometer återstod.

– Jag är glad över att ha besegrat Adola, men jag väntade mig inte en kamp mot någon annan än Bekele eller Kipsang, säger vinnaren Kipchoge.

Även i damklassen blev det kenyansk seger. Gladys Cherono vann på tiden 2.20.23. 

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08